woensdag 13 augustus 2014

killer heels

Als vrouw zijnde, heb je van die dagen dat je je graag even wil uitdossen en je veel sexier door het leven wil gaan dan je eigenlijk bedoeld bent. Dat doen wij dan door ons gezicht vol te smeren met make-up, onconfortabele en veel te strakke kleren te dragen, of door het lopen op hakken. Op dat laatste wil ik even de aandacht vestigen. Hakken, schoenen met een verhoogde hak. Schoenen waarmee je je voet in een uiterst onnatuurlijke positie manouvreerd. Je arme tenen op elkaar gepropt als sardientjes in een blikje. "Maar doet dat dan geen pijn?" Ja zeker.
 Iedere vrouw die je met en grote glimlach op hakken ziet lopen, is een eerste klas topactrice. Het is weldegelijk onconfortabel, pijnlijk en ook nog eens moeilijk. Je pikt daarom de beginners, die als een gehandicapte dinosaurus de straat op en neer strompelen, er ook zo uit. Daarom is de vraag: waarom doen we het nog? Ten eerste is het een simpel trucje om er een paar centimeter bij je lengte bij te smokkelen, ten tweede voel je je als vrouw machtig en groot op hakken, dit is overigens niet helemaal terecht, want als je blaast vallen we om, ten derde ziet het er sexy uit. Pas echter goed op met de laatstgenoemde, dit is vaak alleen het geval als je ze ook daadwerkelijk aanhoud. Zonder Compete zullen de voeten van hakkendraagsters er veelal uitzien alsof ze zes keer door een papierversnipperaar zijn gehaalt. Auw! 

Zijn de nadelen de voordelen waard? Nee. Blijven we toch hakken dragen? Ja. Waarom? Omdat we eigenwijze vrouwen zijn en lekker onszelf gaan martelen als wij daar zin in hebben. Dus heren, wil je een hakkendragende vrouw op de eerste date mee uit wandelen nemen, huur dan vast een scootmobiel of een Tuk-Tuk, dan wordt het een stuk gezelliger!