zaterdag 4 januari 2014

natte sokken

Stel je dit voor: 
Je komt in je vakantie lekker lui uit je bed gekropen en je sleept jezelf richting de badkamer om je blaas te gaan legen. Je trekt je pyjama uit, zet de douche aan en rolt jezelf, met de slaap nog in je ogen over de koude tegelvloer richting de douchecabine, om daar eens rustig wakker te worden. Dat lukt zeer goed. Binnen de kortste keren sta jij je natte, naakte lichaam te bewegen als één van de achtergronddanseressen van Beyoncé. Je zingt de sterren van de hemel terwijl het publiek luidkeels schreeuwt dat je je kop moet houden. Je schud je net gewassen haren wild heen en weer, als Justin Bieber in zijn jongere jaren, waarbij je de gehele badkamer voorziet van een creatieve decoratie van spetters en schuim.

Zodra je klaar bent met je meesterlijke act, ruk je snel een handdoek van de stapel, om die als de nieuwste creatie van Viktor & Rolf, sierlijk om je rillende lichaam heen te slaan. Je vlucht naar je kamer, om jezelf daar te voorzien van kleding en een paar fris gewassen, lekker ruikende, schone sokken. Plotseling besef je je dat je je pyjama op een hoopje in de badkamer had gedeponeerd, zonder deze vervolgens weer mee te nemen naar je kamer. Je rent terug en wil hem vlug van de grond grissen, om het hoopje ellende te verplaatsen naar de kamer.
 
Fout. Je kan niet ongestraft na het douchen, op je sokken terug de badkamer in, zonder dat je één van de meeste gehate 'first world problems' vol in je gezicht geduwd krijgt. Zodra je een stap wil zetten in de badkamer, kom je met je sok terecht in een plasje water...
Het lijkt wel of je een stap in het midden van de oceaan zet, zo nat word de onderkant van je fijne -inmiddels niet meer zo schone- sokje. Er volgt een ongecensureerde woordenstroom van haatuitspattingen uit je mond en vervolgens een jammerlijke noodkreet die de hele buurt uit hun rust haalt. En terecht.


Natte sokken zijn een hatelijk fenomeen. Het verstoord je lui-lekker-leventje volledig, bij iedere stap word je genadeloos herinnert aan de ongewenste vlek onder je voet. Vrijwel iedereen zal hierover mee kunnen praten. En ook iedereen zal beamen dat het verschrikkelijk en mentaal ontzettend pijnlijk is. Je staat dus volledig in je recht als je openlijk wil schelden of huilen over dit verschrikkelijke voorval. Totdat er volledig waterdichte sokken uitgevonden zijn is mijn advies: keihard oefenen met op je handen lopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten