maandag 23 december 2013

eigengeiler

Er bestaan van die mensen, in je klas, op je werk of gewoon in je omgeving, die het woord 'zelfvertrouwen' net iets anders interpreteren dan de meeste van ons. Deze soort kent meerdere benamingen, een veel voorkomende is 'eigengeiler' met als beschrijving: 'arrogant'. Dit kan indirect en enigszins onopvallend tot uiting komen of gewoon recht voor z'n raap, waarbij je zo'n 20 keer in een virtueel gesprek het zinnetje 'ik ben lekker' ergens tussendoor ziet floepen. Erg vervelend, en lastig om hier mee om te gaan. Er pontificaal tegenin gaan is tegen je sociale instinct, maar erin mee gaan gaat ook niet positief werken!

Helaas werkt het niet om iemand te confronteren met het eigengeilen, ze zijn onaantastbaar, daar zijn ze nou eenmaal arrogant voor.. Ze zullen je er dan waarschijnlijk ook meteen van beschuldigen dat jij hen ook 'lekker' vind. Dit hevig gaan ontkennen heeft geen enkele zin mijn lieve vrienden, je zit in de val. Vanaf dit punt zul je moeten accepteren dat de zelfkant van je maatschappij jou er zojuist in heeft geluisd, je kunt namelijk geen kant meer op. Overgebleven opties zijn: 'de desbetreffende laatdunkende blokkeren,' 'accepteren dat zij dit sociale spelletje gewonnen hebben,' 'uit het raam springen' of 'heel hard huilen'. Ik hoor jullie denken: "zijn er echt geen andere uitwegen lieve Jolein?". Nee, dat is de kracht van de verwaande, ze zijn je altijd een stapje voor.




Het komt er dus op neer dat je word gedwongen om te accepteren dat je hier te maken hebt met een eigendunker. Er zijn natuurlijk altijd mensen nodig in de maatschappij waar je je haat over uit kunt spreken, daar zijn deze achtergebleven figuren dan weer ideaal voor. En het is ook wel eens fijn om te merken dat er dus mensen bestaan die sociaal nog ongemakkelijker zijn dan jij. Steek die maar in je zak! En lieverdjes, ik probeer jullie heus geen depressie aan te praten, natuurlijk mag je je eigen goddelijke lichaam uitvoerig aanschouwen in de spiegel, maar laat jou over-positief zelfbeeld niet de overhand nemen, zodat je kunt voorkomen dat je word gezien als een maniak van de westerse cultuur, want jij vind jezelf natuurlijk veel te goed voor die titel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten