maandag 2 december 2013

blunders

Iedereen kent ze, blunders. Blunders zijn de grootste vrees van de gemiddelde tiener, die hevig probeert een reputatie op te bouwen, of hoog te houden. En dat is al niet het makkelijkste doel in deze maatschappij. Dus gesnapt worden zodra je een hele maaltijd uit je neus staat te lepelen, plat op je mond gaan onder toeziend oog van een groot publiek midden in de aula, of uitgebreid en breedlachend 'HAAAYYY' schreeuwen naar de verkeerde, zullen je niet veel verder helpen in de missie om een sociaal leven op te bouwen... Lastig! Het voorkomen van deze ongemakkelijke kleine voorvalletjes is onmogelijk, maar er op een creatieve manier mee om gaan is wel een optie!

Stel je voor, je moeder heeft vanmorgen met een boel liefde een heerlijke vers broodje met een overdreven dikke laag chocoladepasta in je broodtrommeltje gestopt. De hele dag kijk je er al naar uit om die in de grote pauze fijn te gaan verorberen. Je geniet met volle teugen van de rijke smaak van de smeltende chocola op je tong. Het zit echter helaas niet alleen op je tong... Met de skills van een kleuter heb jij op een ingenieuze wijze het gehele beleg als een soort maskertje over je hele gezicht gesmeerd. En als je dan vrolijk naar je volgende les gaat, en er pas thuis achterkomt, heb je het recht om door de grond te zakken, naar een ander dimensie en nooit meer terug te keren naar de bewoonde wereld.

Hoe werk je dit soort dingen nou behendig weg, zodat er nog om gelachen kan worden, maar niet op een generende manier... Dit zijn een paar mogelijk oplossingen, om aan het einde van de dag op een desbetreffende social media site te gooien, met een foto van je gezichtscreatie erbij:

''Ik solliciteer voor Joker''
''Als je vind dat zwarte piet moet blijven, doe dan met me mee!!''
''Let maar op, dit is dé trend van 2014''
''Als je me uitlacht ben je een racist!''
''Vandaag chocolademaskertje, zooo hydraterend''

En tenslotte is mijn beste tip om ongemakkelijke taferelen tot een goed einde te brengen: lach jezelf uit. Als mensen doorkrijgen dat jij, door middel van zelfspot, je eigen stommiteiten toch ook wel kunt waarderen, is de lol van het denigreren er al snel vanaf. Conclusie: blunder zo veel je wil, maar lach er zelf het hardste om, want als je het zelf niet doet, doe ik het wel voor je!


1 opmerking: